Malvik
|
Inn på Tunet godkjent

Fossen Gård

Gården ligger i Malvik kommune med fin og fri beliggenhet. Gården ønsker velkommen til dag og helgetilbud for barn og unge, skoletilbud og aktivitetstilbud på dagtid.

Gården tilbyr

Folket på Fossen gård

Om tilbudet

På gården ønskes i dag skoleelever og barn og unge til dagtilbud både i skoletiden og på helg. Her er det lagt vekt på vekt på dyrestell og det hverdagslige livet ved det å være på en gård. Turer i nærområdet og alle utvikle seg i eget tempo i et trygt og godt miljø. Vi tilpasser aktiviteten til den enkelte og vekt på mestring.

Det vil bli mye fokus på trivsel og gode opplevelser på gården, slik at våre besøkende skal ha en god følelse når de reiser hjem.

Vi på gården

Silje jobber i dag i Malvik kommune inne omsorg.  Hun har også erfaring med dyrestell (avløser) fra tidligere som storfe, gris og sau. Generelt glad i dyr og mennesker. Knut Esten  er oppvokst på gården og driver gården i dag. Knut Esten er utdannet agronom. Han jobber som maskinfører utenfor gården. Sammen har vi 4 barn.

Litt om gården

Gården ligger i flotte landbruks-/naturomgivelser ca. 5 km fra Hommelvik sentrum (Selbuveien). Den ligger også nært flott og lett turterreng så det er mulighet for tur i nærområdet.

Her på gården driver vi dag med lammeproduksjon samt ammeku. Vi har 160 vinterfôra sauer og de får til sammen ca. 300 lam. Noen av lammene tar vi av til kopplam. Vi driver også med grasproduksjon og skogbruk.

Vi har også 3 kaniner og flotte Pia som er vår gårds og jeterhund.

Aktivitetene på gården vil variere fra hvilken årstid det er. Stell og kos med dyrene inngår i hverdagen, og er noe av det viktigste vi gjør.

Om våren er det lamming og beiteslipp for sauene. Kopplammene beiter hjemme om sommeren. Tilsyn på beite og vedlikehold av gjerder og beite er viktige sommeraktiviteter foruten å produsere fôr til sauene til vinteren. Sauesankinga starter først på september. Inne perioden for sauene er fra oktober til april/mai.

Vi legger stor vekt på dyrevelferd og sikkerhet.

Slik kommer du i kontakt med oss

Adresse

Selbuveien 486, 7550 Hommelvik