Psykisk helse

Psykisk helse

Er hverdagen til tider tung og du kanskje ikke har funnet et godt sted å være, er gården og dyrene unike. Hos oss kan du bare være enten du ønsker å utføre enkelte arbeidsoppgaver eller være sammen med dyrene. Stell og kos med dyrene er en flott måte å kjenne på trygghet, omsorg og kjærlighet. Dyrene er glad for at du er nær de uansett. Etter hvert vil du kanskje kjenne på at du utvikler deg, får mer trygghet i hverdagen og ikke minst kjenne på at du mestrer og vi er der sammen med deg under hele tiden du er på gården. Vi tilrettelegger slik at du får en flott stund sammen med oss.

Dyr

Det er alltid trivelig å møte dyrene. De trenger mat og stell. De er gode å ta på og kjenne lukten av dyrene kan også være kjent for mange.

Turer

I fjære eller skog og mark, rasting med bål og matlagning ute, gjerne med råvarer man finner underveis.

Hagen og tunet

Her både såes det, stelles og høstes. Blomster, frukttrær, bærbusker, urtehagen, villplanter – alt i skjønn forening. Nydelige lukter er det også.

Sløyd og vedarbeid

Hogge, klyve, stable. Eller små prosjekter slik som fuglekasser, benker og andre småting.

Fisking

Stell av redskap og fangst.

Måltider

Gjennom dagen har vi alltid et varmmåltid og det er trivelig å lage dette sammen. Vi benytter oss av hagens råvarer når det er mulig.

Arbeidstrening

For personer i alle aldre. Vi tilbyr gode, innholdsrike og lærerrike dager tilpasset hver enkelts behov. Følelsen av å ha en plass å gå til er viktig for oss alle. Dyrene trenger stell og kos og er avhengige av deg og at nettopp du kommer på jobb i dag. Gjennom dagen er det fysisk aktivitet som er godt for kropp, sjel og ikke minst mentalt.

Språkpraksis

Gården er perfekt for språklæring. I tillegg er det mye å sette seg inn i både på nett og hvordan vårt samfunn i Norge ellers fungerer.

Tre sauer som beiter med fjell i bakgrunnen
Noen som krysset føttene i forgrunnen av et vann

Gården er for alle

  • Personer med behov for varierte aktiviteter og trening for å komme i bedre form
  • Personer som trenger arbeidstrening og/eller å praktisere språk i kommunikasjon med andre
  • Personer som har behov for å komme inn i gode rutiner for å mestre livet og motiveres til utdanning eller arbeidsliv