Grong
|
Inn på Tunet godkjent

Jørum Gård

Gården ligger i Grong og har gjennom flere generasjoner vært en inn på tunet gård. Gården har hatt tilbud for barn og unge og samarbeider med skoler i nærområdet. Her er det hesten som er i fokus.

Gården tilbyr

Folket på Jørum gård

Om tilbudet

Gården samarbeider med skoler i nærområdet som et aktivitetstilbud og skoletilbud for skoleelever. Det kan være alt fra en time til halv dag eller heldag. Vi tilpasser hver brukers behov, og dagene hos oss varierer og vi tilrettelegger til den enkelte. Vi har aktivitetshelger for barn og unge med og uten overnatting.

Helsetilbudet.

Vi har ride helg en gang i måneden. Her kan man velge med eller uten overnatting. Helga varer fra fredagskveld til søndag. De får være med på stallarbeid, kos med hestene og masse ridning. Det er veldig sosialt og de deler rom med flere barn som er på helg. Stifter lett nytt vennskap med felles interesse.

Vi tilbyr handicapridning der vi bruker meget stødige rutinerte hester. Vi har rampe som det er greit å komme seg på hesten fra. Vi har dessverre ikke heis. Tilde har i sin ridelærerutdannelse vært med på Beitostølen i 4 uker for å få innblikk i undervisning av handicappede ryttere.

Rideleir

Sommerens høydepunkt for mange. Her kan man også velge om man vil sove på gården eller delta kun dagtid. Rideleir starter søndagskveld og varer frem til fredag. Overnatting er i hovedhuset og man får god hjemmelaget mat servert hver dag. Masse hesteridning, både på bane og tur. Vi bader med og uten hestene i elva Namsen når vannmengden i elva tillater det. Hesteteori hører med, og vi har aktiviteter på kveldene for å gjøre de godt kjent med hverandre. På fredager er det sprangoppvisning hvor resten av familie og slekt kan komme og se på.

Vi på gården

Hilde har hovedansvaret for inn på tunet tilbudet. Er bonden i familien og stort hjerte for dyra på gården. Utdannet ridelærer og agronom. Tok over gården året 2018, men har vokst opp og vært ansatt på gården hele oppveksten. Mannen Kristoffer er en flink altmuligmann som gjerne tar med barn og ungdom med på gårdens gjøremål, eller mekking i verkstedet. Han driver egen virksomhet i anleggsbransjen og har både gravemaskin og lastebil.

Vi har barna Lars Daniel, Andreas og Lise. De er godt vant med mye besøk på gården, og deltar gjerne sammen ved inn på tunet dagene.

Litt om gården

På Jørum Gård har vi 25 års erfaring med å ta imot barn/ungdom og voksne på ulike mestringsopplevelser. Gården ligger rett ved elva Namsen og med en fin badestrand vi bruker mye på sommeren. Vi har masse leker på gården, og stor plass. I stallen er det 2 koselige klasserom vi bruker når vi trenger å varme oss på en kald vinterdag, der er det sosialt å spise lunsj. Vi sitter gjerne der Jørum Gårdog koser og steller kaninene og marsvin. Er det godt vær benytter vi oss av en grillplass vi har i gangavstand fra gården, der ligger det også en fin akebakke. I tillegg til stallen har vi ridehus, sauefjøs og verksted.

På gården har vi mange hester, minigriser, kaniner, høner, marsvin, hunder, katter og villsauer (som er ganske så tamme).
I hovedhuset har vi mange gjesterom med køyesenger. Vi har faste rutiner som gir trygghet og trivsel.

Slik kommer du i kontakt med oss

Adresse

Sørsivegen 4052, Grong