Midtre Gauldal
|
Inn på Tunet godkjent

Nord-Solem Gård

Nord Solem gård høyt og flott til i Midtre Gauldal. Her ønskes mennesker i alle aldre velkommen til aktivitetstilbud, avlastning, ferieleirer, skoledager på dag, kveld og helg. Eli pården har fagkompetanse på psykisk helse.

Gården tilbyr

NordSolem_Eli_Hest

Om tilbudet:

Nord Solem gård tilbyr avlastning, aktivitetstilbud på dag og kveld, ferieleir på sommeren, skoledager med praktisk tilnærming til læring. Vi kan også tilby støttekontakttilbud for grupper av barn og unge.

Aktivitetstilbudene er knyttet nært opp mot hester og stallen, men de innbefatter også mye kos, stell og fôring av geiter, kaniner, høns, katter og hunder. Kanskje avlegger vi også melkekyrne et besøk?

Vi har en fin liten ridebane, som kan brukes til ridning – men den er også veldig populært å bruke til hinderløype for barna. Her er det bare fantasien som begrenser mulighetene. Det er mange muligheter for aktiviteter i f.eks klatrestativ, sklie, huske, turnmadrass, balleker osv. Vi bruker også aktivt den omliggende naturen til å gå turer, – alt ut ifra interesser og ønsker hos den enkelte. I den koselige gapahuken vår er det mulighet for å få seg noe godt og varmt i koppen, og det smaker særdeles godt med nystekt vaffel med en god samtale til etter å ha vært i aktivitet.

Vi ønsker velkommen til både barn og unge, voksne, eldre og personer med funsksjonsvariasjoner. Hos oss har vi høy faglig helsekompetanse, og vi skreddersyr og tilrettelegger tilbud ut ifra den enkeltes ressurser og behov.

 

Vi på gården

Vi er en familie på fem som eier og driver Nord Solem gård, to voksne og tre barn i alderen 11, 16 og 18 år. Karl Erik er den som har hovedansvaret for kufjøset med melke- og kjøttproduksjon. Karl Erik er utdannet tømrer og snekrer litt ved siden av fjøsdriften, og driver også egen tømmerhogst og gårdssag.

Eli er hovedansvarlig for inn på tunet-drifta. Hun er spesialsykepleier innen psykisk helse, og har også videreutdanninger innen autisme, voldsrisikovurdering, seksuell helse og kognitiv terapi. Kombinert med en solid arbeidserfaring har hun et godt grunnlag for å ønske velkommen til sosiale, trivelige og trygge tilbud på gården.

 

Litt om gården

Gården ligger i Strinde i Soknedal, rett i underkant av en time sør for Trondheim. Det er ca 15 minutters kjøring fra Støren sentrum, og 25 minutter fra Berkåk sentrum til gården.

Vi driver tradisjonell melke- og kjøttproduksjon, og startet med Inn på tunet i 2021. I vinterhalvåret foregår alle tilbud hjemme på gården, men i vår-sommer-høsthalvår blir setra lettere tilgjengelig, og vi tar i bruk denne mye på tilbudene. Setra ligger ca 1 mil fra gården, i fantastiske naturomgivelser, og her er det ingen strøm og ikke mobilsignal. Her får besøkende muligheten til å få en liten smak av hvordan samfunnet var «før i tida»,  og samtidig oppleve flott natur på nært hold. Videre har vi hjemme på gården en fin gapahuk, hvor vi deler mange fine timer sammen rundt bordet, etter endte aktiviteter.

Gården er også godkjent 4H-gård.

Slik kommer du i kontakt med oss

Adresse

Snøan-Strinde 349, 7288 Soknedal